Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicolae Timofti a respins cererea…

Nicolae Timofti a respins cererea premierului privind demiterea lui Anatol Şalaru

Preşedintele Nicolae Timofti a respins solicitarea premierului Pavel Filip privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru.

„În cerere nu este indicat niciun argument, ci doar se solicită demiterea dlui Șalaru. Astfel, domnul preşedinte nu a avut suficiente argumente pentru a demite un ministru care, în opinia domniei sale, este proeuropean, pro-NATO şi care a făcut mai multe acţiuni concrete în activitatea sa. De aceea, Nicolae Timofti a cerut premierului să vină cu argumente suplimentare în cazul solicitării sale”, a declarat Ion Păduraru, secretarul general al Preşedinţiei.

Ulterior, Anatol Șalaru i-a mulțumit președintelui. „Mulțumesc Președintelui Timofti pentru aprecierea dată activitații mele în calitate de ministru al Apărării”, a scris Șalaru p eo rețea de socializare.

Amintim că, la 17 decembrie, Anatol Șalaru, ministrul Apărării și prim-vicepreședintele Partidului Liberal a anunțat că și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PL. El i-a cerut și președintelui PL să-i urmeze gestul. Declarațiile au fost făcute după ce Șalaru a părăsit ședința Consiliului Național Politic al PL, în care se discută demiterea sa din formațiune.