Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Pavel Filip despre casa…

Ministrul Pavel Filip despre casa de lux, nedeclarată, în care locuiește

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a venit cu o reacție la solicitarea ZdG, după ce am scris că ministrul Pavel Filip și candidatul majorității parlamentare la funcția de premier locuiește într-o casă de lux în sect. Buiucani, nedeclarată și înscrisă pe numele feciorului său în vârstă de 24 de ani.

„Casa a fost construită pentru feciorii familiei Filip în perioada în care dl Pavel Filip se ocupa de afaceri și nu deținea vreo funcție publică. Imobilul a fost înregistrat în anul 2010, cu aproape un an înainte de a deveni ministru, pe numele mezinului familiei, Dumitru. Soții Filip s-au mutat în casa de pe strada Pogor după ce au vândut propria locuință de pe strada Alecsandri”, precizează instituția. (Casa din str. Alecsandri a fost vândută în septembrie 2014)

„Potrivit legislației, în Declarația cu privire la venituri și proprietate, persoanele cu funcții de demnitate publică sunt obligate să declare proprietățile deținute de soți împreună cu copiii minori. Reieșind din aceasta, Vă informăm că dl Pavel Filip și-a declarat în termen și deplin toate proprietățile pe care le deține. Informația a fost făcută publică pe site-ul www.mtic.gov.md” se mai spune în răspunsul instituției.

ZdG a scris azi că Pavel Filip, candidatul majorității la funcția de premier, pentru care și-au pus semnătura 55 de deputați, locuiește într-un imobil de lux din sect. Buiucani al capitalei. Casa este înregistrată pe numele unuia din cei doi copii ai oficialului, acum în vârstă de 24 de ani. Aceasta însă nu se regăsește în declarația cu privire la venituri și proprietate a funcționarului.