Întâlnirea de astăzi a Guvernului cu echipa de experți FMI. Despre ce au discutat?

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu echipa de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), care se află într-o misiune de evaluare în R. Moldova, în perioada 14 – 28 februarie 2017.

În debutul întrevederii, Premierului i-a fost prezentat noul şef al misiunii FMI, Ben Kelmanson, care a succedat-o în acest post pe Ivanna Vladkova-Hollar, începând cu luna ianuarie curent.

În cadrul întâlnirii Ben Kelmanson a informat că pe parcursul următoarelor două săptămâni va face o evaluare a situaţiei macroeconomice din R. Moldova şi o revizuire pe dimensiunea de politici.

Amintim că pe 7 noiembrie 2016, Guvernul și FMI au semnat un Acord de colaborare, prin care R. Moldova a primit o linie de credit de aproximativ 176 de milioane de dolari, dintre care 35 milioane de dolari au fost deja alocate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ciubuc ion

    FMI vrea sa ne ajute,dar daca nu facem reforme nu vom primi restul de imprumut care este cu dobanda mica ca si cel din Romania si putem avea mari probleme,,

  2. ivancelgroaznic

    Au discutat sa vada daca prezentam incredere si dak o sa mai primim bani. Oricum, si FMI stie, da narata ca ceshti bani si fura la noi can codru. Ca au shi ei interes de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *