Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (foto) O „gheretă” în fața…

(foto) O „gheretă” în fața casei de lux a președintelui Igor Dodon

În fața casei de milioane a noului președinte al R. Moldova a fost instalată o „gheretă” care urmează să-i adăpostească pe angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat , cei care asigură, conform legii, securitatea șefului statului. 

Anterior, Igor Dodon, ales președinte al R. Moldova în urma scrutinelor din 30 octombrie și 14 noiembrie 2016, declara că nu are nevoie de pază și protecție din partea structurilor specializate, până la învestirea în funcție. Acest fapt s-a produs vineri, 23 decembrie 2016. Din acea zi, Igor Dodon beneficiază de toate facilitățile unui șef de stat, inclusiv de pază de stat.

„Atenționez asupra faptului că abia din ziua depunerii jurământului începe efectiv exercițiul mandatului de Președinte al Republicii Moldova. Solicit respectarea legislația Republicii Moldova și retragerea ofțerilor SPPS detașați cu misiunea de a mă „proteja”. Menționez că nu există careva premise sau pericol care ar impune să mă protejați în afara mandatului de Președinte al Republicii Moldova”, declara, anterior, Igor Dodon, postând o imagine cu o mașină a poliției staționând în fața casei sale.

Igor Dodon locuiește, împreună cu familia, într-o casă de milioane din sect. Buiucani al capitalei. ZdG a scris în august 2013 că acesta a împrumutat, la sfârşitul lunii iulie 2013, aproape 1,5 mln. de lei de la Victoriabank. Cu aceşti bani, socialistul şi-a oficializat procurarea unei case de milioane, în sectorul Buiucani, casă despre care ZdG scria, cu doi ani mai devreme, că urma să-i aparţină.