Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   După ce a anunțat greva…

După ce a anunțat greva foamei, autoritățile de la Chișinău i-au ridicat lui George Simion interdicția

George Simion, liderul Platformei Acțiunea 2012 poate veni în R. Moldova, după ce autoritățile i-au ridicat interdicția, la scurt timp după ce acest anunța că intră în greva foamei.

Simion a postat astăzi un mesaj pe o rețea de socialiare prin care anunță că iese din greva foamei.

„Un pas mic pentru mine, un pas mare pentru acceptarea ideii REUNIFICĂRII! Ies din greva foamei deoarece iar s-au sucit: acuma nu mai sunt un dușman al poporului și am voie să trec granița nedreaptă de pe Prut. HAI SĂ FACEM DIN ASTA PUNCTUL DE PORNIRE SPRE ÎNDEPLINIREA IDEALULUI NOSTRU:
Pe 27 martie să fim toată suflarea neamului nostru la Chișinău.
Și să muncim, minut cu minut, oră cu oră, zi cu zi, la ÎNTREGIRE, la VIITOR!
Nu-s vinovat c-am îndârjit şacalii
când am răcnit cu sufletul durut
că nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii
şi că urăsc hotarul de la Prut, scrie Simion.

Precizăm că, pe 5 febru­a­rie, ajuns la vama R. Mol­dova George Simion a fost anun­țat că are din nou inter­dic­ție de intrare pe teri­to­riul R. Mol­dova. „Tre­buia ca la ora 12:00 să ajung la Chi­și­nău, la Tele­ra­dio Mol­dova, să înmâ­nez pre­mi­ile pen­tru con­cur­sul „Ars ado­les­cen­tina”. În vamă am aflat că am o nouă inter­dic­ție de intrare în R. Mol­dova, pusă pe 6 ianu­a­rie. Este inad­mi­si­bil să îmi fie din nou încăl­cate drep­tu­rile, cer auto­ri­tă­ți­lor din Româ­nia și R. Mol­dova să se sesi­zeze în acest caz și să ia măsu­rile nece­sare pen­tru anu­la­rea aces­tei măsuri abu­zive”, decla­ra George Simion, pre­șe­din­tele Acțiu­nii 2012.

În acest sens, Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Interne a venit cu o pre­ci­zare prin care a anun­țat că: „George Simion, la 13 mai 2015, în baza arti­co­lu­lui pri­vind regi­mul stră­i­ni­lor în R. Mol­dova, Simion George-Nicolae a fost decla­rat per­soană inde­zi­ra­bilă pen­tru o peri­oadă de 5 ani. În peri­oada res­pec­tivă, G. Simion nu are drep­tul de a intra in Repu­blica Mol­dova. Deci­zia a fost adusă la cunoş­tinţă con­tra sem­nă­tură.

Instanţa de jude­cată, care a exa­mi­nat con­tes­ta­ţia stră­i­nu­lui, a sus­pen­dat exe­cu­ta­rea deci­ziei, până la exa­mi­na­rea cau­zei în fond.

Cur­tea de Apel, prin deci­zia din 30 noiem­brie 2015, a casat înche­ie­rea instanţei de fond şi a res­pins soli­ci­ta­rea de sus­pen­dare a deci­ziei de decla­rare a per­soa­nei inde­zi­ra­bile.

Prin urmare, deci­zia pri­vind decla­ra­rea stră­i­nu­lui per­soană inde­zi­ra­bilă este apli­ca­bilă, iar instanţa de jude­cată urmează să decidă asu­pra cazu­lui”, sus­țin repre­zen­tan­ții MAI.