Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Directorii ANRE au fost demiși…

Directorii ANRE au fost demiși de Parlament

Plenul Parlamentului a anulat hotărârea din 2013 prin care i-a desemnat în funcţii pe directorii  Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Un proiect de lege în acest sens a fost propus de către fracțiunea socialiștilor din Parlament, după  ce au fost audiate rapoartele  viceministrului Economiei, Valeriu Triboi şi directorului ANRE, Sergiu Ciobanu. Socialistul Vasile Bolea a menţionat că în momentul în care au fost numiţi directorii ANRE au fost înregistrate anumite devieri.

Proiectul de lege a fost adoptat prin votul a 50 de deputați PCRM, PSRM, PD și PL.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, punerea la vot a acestei hotărâri este una ilegală din punct de vedere juridic.

„Consider că tot ceea ce înseamnă ANRE trebuie să treacă printr-o revizuire completă. Personal mă voi adresa Curţii Constituţionale pentru a evita acele efecte juridice care s-ar putea genera în urma acestei hotărâri anulate”, a menționat președintele Parlamentului.

Precizăm că mandatul directorilor ANRE este de șase ani. După demiterea celor 4 directori ANRE, Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe urmează în termen de o lună să organizeze un concurs public și să vină cu propuneri privind numirea în funcție a noilor directori ai ANRE.