Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Congresul PSRM a ales noul…

Congresul PSRM a ales noul președinte al partidului

Igor Dodon a fost reales în calitate de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul celui de-al XIII-lea Congres ordinar al PSRM. Congresul a întrunit circa 2 mii de delagați și invitați din țară, dar reprezentanți ai mai multor partide politice din  Federația Rusă, Ucraina, Bulgaria.

Liderul socialist a menționat că este onorat și că în continuare funcția îi va solicita o mare responsabilitate, menționând că cetăţenii doresc reforme radicale și că timpul guvernării euro-unioniste a trecut. „Au avut o şansă, dar au pierdut-o”, a declarat Igor Dodon.

În discursul său, Dodon a afirmat că promisiunea făcută cu patru ani în urmă, precum că PSRM va deveni o forță majoră în stat și partid parlamentar, a fost îndeplinită.

„Astăzi chiar și cei mai aprigi critici vorbesc deschis: socialiștii vor veni la putere. Aceasta nu este o ambiție exagerată, ci un obiectiv realist și salvator pentru țară”, a adăugat Dodon, care a mulțumit mamei și soției sale pentru susținerea pe care i-au oferit-o.

Totodată, au fost aleși membrii Consiliului Republican, format din 80 persoane: deputați, consilieri, reprezentanți din teritoriu, dar și din Garda Tânără.

Participanții au votat noua componență a Comisiei Republicane de Control. Astfel, cei nouă membri aleși sunt: Svetlana Amelicichina, Valeri Botea, Oleg Ciornîi, Doina Serghei, Alexandru Dombrovschi, Vadim Filipov, Anatolie Labuneț, Djemma Rotari și Petru Palamarciuc.

Igor Dodon este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009. Din 2011 este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova după ce a părăsit fracțiunea PCRM din care făcea parte. Drept membru al PCRM, Igor Dodon a îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al Economiei și comerțului din 2006 până în 2009.