Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine și de ce a…

Cine și de ce a aplicat ștampila „retras” în dreptul candidatului Mihai Ghimpu

Un buletin cu ștampila „Retras” aplicată în dreptul candidatului Mihai Ghimpu a fost identificat  în secția de votare nr. 114 din Chișinău, în timp ce ștampila urma să fie plasată în dreptul candidatului democrat Marian Lupu, unicul retras din cursă. Incidentul a fost sesizat de către observatorii Promo-LEX în primele ore ale dimineții. 

Solicitat de ZDG, șeful secției de votare, Iurie Anestievici a declarat că ștampila a fost aplicată „din greșeală” în ziua de ieri, 29 octombrie, de către unul dintre membrii secției, care prima dată participă la alegeri în această postură: „Imediat secretarul a întocmit un proces-verbal care a fost anexat la buletinul de votare și, respectiv, a fost anulat și nu merge în numărul general.”

Cu toate că a fost anulat, așa cum a declarat șefului secției de votare, buletinul respectiv a fost identificat de observatori în dimineața zilei de astăzi, figurând printre buletinele valabile pentru vot. Iurie Afanasievici afirmă că aces lucru s-a produs întâmplător: „Au venit mai mulți alegători astăzi și membrii întâmplător au luat setul acesta, care era alături de buletinele valabile. Iată care a fost problema.”

Urmăriți AICI LiveText despre procesul de vot: MOLDOVA ÎȘI ALEGE PREȘEDINTELE