Bulgaria va finanța un proiect de aprovizionare cu apă în Taraclia

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Ambasada Republicii Bulgaria la Chișinău au semnat, pe 25 septembrie, un proiect nou de dezvoltare care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai, inclusiv a infrastructurii sociale, în raionul Taraclia.

„Sărbătorim puterea cooperării Sud-Sud și contribuția substanțială a Ambasadei Bulgariei la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din Taraclia. Această inițiativă nouă de parteneriat va aduce rezultate tangibile și sprijin în continuarea eforturilor comunității în vederea dezvoltării durabile”, a spus Dafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă ONU și Reprezentantă Rezidentă PNUD în Moldova. „Asigurarea disponibilității și gestionării durabile a apei și canalizării pentru toți este unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, care vor fi adoptate astăzi de Adunarea Generală a ONU. Aceste obiective vor marca activitatea de dezvoltare la nivel mondial pentru următoarele decenii. Această inițiativă duce Moldova cu un pas înainte, în direcția corectă”.

„Am semnat un acord care pune bazele parteneriatului dintre Ambasada Republicii Bulgaria și PNUD. Dorința noastră comună este de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din raionul Taraclia. Aceasta este o prioritate pentru Ambasada Bulgariei, fiindcă marea majoritate a locuitorilor din raion sunt etnici bulgari. Sper că cooperarea noastră cu PNUD va continua și în viitor, prin realizarea și a altor proiecte, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.”, a spus Petar Vâlov, Ambasadorul Republicii Bulgaria în R. Moldova.

Menționăm că Ambasada Republicii Bulgaria va oferi 275.000 de euro pentru construcția câtorva stații publice de apă în Taraclia și pentru renovarea acoperișului Universității. Taraclia este un raion din sudul Moldovei, cu o populație de aproximativ 44.000 de persoane, dintre care două treimi sunt etnici bulgari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Grig Leo

    Turcia finan’ează pe gagauţi,bulgaria finanţează Taraclia,România pe moldoveni,în schimb pe ucraineni,pe rusofoni,pe jidani,poleci,nimeni nu ajută financiar!!Cum de înţeles!Ambasade sunt în Moldova!!!!!sAU TOŢI sunt săraci şi zgârciţi!!!!???Aşa kremlinul îi iubeşte pe neamul lui porcesc!!!Ca şi Tel-aviv,Varşovia,Kiev,Atena şi Mumbai!!!!!!Cu ce se ocupă ambasadorii acestor state????Unde se beleşti Cimofti,StÂreleţ ŞI ALŢI DEMNITARI PĂDUCHIOŞI!!N-AVEM BANI PENTRU DUŞMANI!!!DE AICI ESTE ŞI SĂRĂCIA NOASTRĂ!!!NE MĂNÂNCĂ DUŞMAQNII!!Muncim din noapte până-n noapte fără nici un folos,totul se duce dracului!!!Schimbaţi banii răpănoşilor!Afară cu euro şi dolarii pe 5 ani!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *