Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul României la Chișinău a…

Ambasadorul României la Chișinău a îndemnat românii să participe la alegeri

La 11 decem­brie cetă­ţe­nii româ­ni din întrea­ga lume vor mer­ge la urne pen­tru a-şi ale­ge Legi­sla­ti­vul. Într-o conferință de presă, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță a îndemnat românii să participe la vot și a explicat cum vor fi amplasate secțiile de vot. Ambasadorul a declarat că tot ce-și dorește este ca procesul de  să se desfășoare în condiții civilizate, să ofere tuturor românilor posibilitatea să-și exprime votul și, totodată, să reprezinte un model pentru viitor.

În R. Moldova au fost organizate 35 de secții de votare, cu 14 mai multe decât la alegerile parlamentare din 2014. În Chișinău vor fi deschise 12 secții. În ziua de 11 decembrie curent, votarea va începe la ora 7.00 și se va încheia la 21.00, în conformitate cu prevederile legislației în electorale.

„Ce ține de documentele care vor fi valabile pentru exercitarea votului la acest scrutin: spre deosebire de alte scrutine, actele doveditoare a cetățeniei române, dacă acestea nu fac dovadă domiciliului sau reședinței în străinătate trebuie să fie însoțite de documente doveditoare a reședinței în RM. Alegătorii cu reședința în RM se vor prezenta la secția de votare cu cîte un document de identitate românesc însoțit, în mod obligatoriu, și de un document oficial emis de autoritățile RM privind stabilirea reședinței. La aceste alegeri nu se poate vota cu titlul de călătorie. Acum este obligatoriu ca acei care se prezintă la vot să fie cu domiciliul în RM sau cu reședința în RM”, a explicat Daniel Ioniță.

Citiți și:

Alegeri legislative în România: cum votează românii din R. Moldova?