Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Vlad Filat rămâne în…

(VIDEO) Vlad Filat rămâne în arest preventiv

Vlad Filat rămâne în arest preventiv. Magistrații de la Judecatoria Buiucani au respins demersul celor cinci deputați PLDM, care au solicitat cercetarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu.

Potrivit Adrianei Bețișor, solicitarea a fost respinsă de către judecători, fiind considerată una nemotivată.

Amintim că astăzi, 2 martie, deputații Partidului Liberal Democrat din Moldova au cerut eliberarea lui Vlad Filat sub garanția lor. În acest sens, deputații PLDM au semnat un demers.

„Astăzi, cinci deputați din fracțiunea noastră (numărul maxim, conform legii, n.r.) au depus o garanție personală privind schimbarea măsurii de arest preventiv, a dl președinte Filat. Acesta este un drept legal al nostru. Considerăm că arestul preventiv este unul îndelungat și abuzator. Vlad Filat încă nu este condamnat, de aceea poate să-și petreacă timpul cu familia sa. Noi am utilizat acest drept legal și sperăm ca instanța să țină cont de acest lucru. Deși, dacă mă întrebați pe mine personal, pot să vă spun că nu cred că acest lucru se va întâmpla, pentru că avem ceea ce avem”, a declarat Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM.

Potrivit liberal-democratului, Vlad Filat nu reprezintă un pericol public și nici nu are cum să influențeze procesul. „Ați văzut și siguri că toate părțile sunt foarte bine protejate”, a adăugat Pistrinciuc, referindu-se la apariția lui Ilan Șor la Judecătoria Buiucani, fiind înconjurat de bodyguarzi. „Consider că această pază excesivă e pentru a face presiune psihologică. Iar procesul nu este public, așa cum au remarcat și raportorii străini”, a subliniat deputatul.

Sursa Video: www.ZdG.md