Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Viceprimarul de Chișinău, obligat să…

Viceprimarul de Chișinău, obligat să achite în beneficiul statutului aproximativ 20 000 lei

Vladimir Coteț

Vladimir Coteț, viceprimarul municipiului Chișinău, este obligat să achite în beneficiul statutului aproximativ 20 000 lei. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Buiucani a capitalei, după ce a admis acțiunea înaintată de Ministerul Justiției privind încasarea sumei în ordine de regres.

Cauza civilă a fost examinată în ședință judiciară publică de magistratul Ciprian Valah pe 25 octombrie 2016. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Inițiativa ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari de a-i obliga pe judecătorii, procurorii și funcționarii care se fac responsabili de condamnarea Moldovei la CtEDO să restituie paguba achitată de stat, a fost lansată în luna ianuarie curent.

Aceste persoane au fost acționate în judecată de către statul nostru și urmează să compenseze valoarea bănească a prejudiciilor morale, materiale și a costurilor și cheltuielilor suportate de Republica Moldova pentru repararea drepturilor încălcate ale cetățenilor și agenților economici.

Vlad Coteț, vizat într-un dosa­r de corup­ție și reținut la 25 mai curent împreună cu arhitectul de Chișinău, Radu Blaj, a fost transferat la 20 octombrie  din izolator în arest la domiciliu.

Potri­vit ofi­țe­ri­lor CNA, fun­cţio­na­rii Pri­mă­riei, prin înţe­le­gere pre­a­la­bilă cu inter­me­di­a­rii, ar fi admis diverse abu­zuri, con­tra unor sume de bani, pen­tru pres­ta­rea dife­ri­tor ser­vi­cii, pre­cum urgen­ta­rea per­fec­tă­rii unor acte pen­tru rece­pţia finală a imo­bi­le­lor; urgen­ta­rea eli­be­ră­rii acte­lor pen­tru schim­ba­rea sta­tu­tu­lui zone­lor tere­nu­ri­lor; per­fec­ta­rea acte­lor în vede­rea pri­va­ti­ză­rii spa­ţi­i­lor nelo­ca­tive. Cea mai mare sumă esto­rcată de fun­cţio­na­rii Pri­mă­riei, docu­men­tată de CNA, este 12 000 de euro, anu­nţa CNA. Tot­o­dată, men­țio­năm că Vlad Coteț a fost fil­mat în timp ce pri­mea mită de la dife­riți agenți eco­no­mici în schim­bul obți­ne­rii unor acte.