Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Terenul din Parcul „Valea Trandafirilor”,…

Terenul din Parcul „Valea Trandafirilor”, reîntors în gestiunea Primăriei Chişinău

Primăria municipiului Chişinău anunţă că terenul din Parcul „Valea Trandafirilor”, transmis în arendă pe un termen de 10 ani unui agent economic în baza unei hotărâri judecătoreşti, a fost restituit administraţiei publice locale.

Instanţa de judecată a admis cererea de revizuire a administraţiei locale şi a casat hotărârea Judecătoriei sectorului Centru, prin care s-a dispus transmiterea în locaţiune a terenului respectiv Asociaţiei Obşteşti Clubul Sportiv „Phoenix”.

Amintim că în decembrie 2012, Asociaţiei Obşteşti Clubul Sportiv „Phoenix”, prin intermediul unei hotărâri a Curții de Apel Chişinău (CA), a obţinut 1,8 ha de teren chiar în incinta parcului „Valea Trandafirilor”. Clubul Sportiv a câştigat procesul cu Primăria după CA, hotărârea nefiind atacată la Curtea Supremă de Justiție de către juriştii Primăriei. De altfel, în iulie 2014, ZdG a scris despre faptul că, din 29 de dosare care aveau la bază litigii cu terenuri, 7 au fost pierdute de autorităţi pentru că recursul a fost întocmit peste termen, iar alte 10 – pentru că recursul nu s-a depus. În alte câteva procese, juriştii autorității publice locale nu s-au prezentat la judecată.