Tânărul suspectat de omorul minorei din Strășeni a fost extrădat în R. Moldova

În urma pro­ce­du­rii de extră­da­re, astăzi, 11 ianu­a­rie, ora 16:30, a ajuns în țară cetă­țea­nul Vlad Vita­lie, sus­pec­tat de comi­te­rea omo­ru­lui mino­rei de 14 ani din Stră­șe­ni la sfîr­și­tul lunii noiem­brie 2016.

Tână­rul, în vâr­stă de 17 ani, a fost anun­țat în cău­ta­re inter­națio­na­lă de Cen­trul de Coo­pe­ra­re Poli­ție­neas­că Inter­națio­na­lă al IGP și reți­nut de orga­ne­le de drept ale Unga­ri­ei la data de 6 decem­brie 2016.

Pre­ci­zăm că, după sosi­rea în țară, mino­rul va fi pre­dat IP Stră­șe­ni.

Vita­lie Vlad, pore­clit „Zaiaţ” (iepu­re), cel mai mare din­tre mino­rii impli­ca­ţi în omo­rul de la Stră­şe­ni, a pără­sit ţara şi a fost găsit ulte­ri­or de către poli­ţia din Unga­ria. Aces­ta a ple­cat de pe teri­to­ri­ul R. Mol­do­va la data de 27 noiem­brie 2016, la două zile de la comi­te­rea cri­mei. A fost loca­li­zat pe 6 decem­brie şi reţi­nut.

Amin­tim că, ZdG a scris un amplu arti­col des­pre cei patru mino­ri acu­za­ti că au par­ti­ci­pat la cri­ma de la Stră­şe­ni din noap­tea de 25 noiem­brie 2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *