Tânărul suspectat de omorul minorei din Strășeni a fost extrădat în R. Moldova

În urma procedurii de extrădare, astăzi, 11 ianuarie, ora 16:30, a ajuns în țară cetățeanul Vlad Vitalie, suspectat de comiterea omorului minorei de 14 ani din Strășeni la sfîrșitul lunii noiembrie 2016.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost anunțat în căutare internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP și reținut de organele de drept ale Ungariei la data de 6 decembrie 2016.

Precizăm că, după sosirea în țară, minorul va fi predat IP Strășeni.

Vitalie Vlad, poreclit „Zaiaţ” (iepure), cel mai mare dintre minorii implicaţi în omorul de la Străşeni, a părăsit ţara şi a fost găsit ulterior de către poliţia din Ungaria. Acesta a plecat de pe teritoriul R. Moldova la data de 27 noiembrie 2016, la două zile de la comiterea crimei. A fost localizat pe 6 decembrie şi reţinut.

Amintim că, ZdG a scris un amplu articol despre cei patru minori acuzati că au participat la crima de la Străşeni din noaptea de 25 noiembrie 2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *