Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful de poliție, implicat în…

Șeful de poliție, implicat în furtul unei salatiere, și-a dat DEMISIA

Vadim Ciobanu, șeful secției urmărire penală a Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, despre care ZdG a scris acum o săptămână că ar fi fost implicat, împreună cu soția, în furtul unei salatiere dintr-un magazin din centrul capitalei, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată de către Lilian Levandovschi, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Lilian Levandovschi a declarat că se află într-o deplasare peste hotarele țării și nu cunoaște detaliile demisiei funcționarului, deoarece  ordinul de numire sau eliberare din funcție este semnat de Departametul resurse umane a Inspectoratului General al Poliției (IGP) și nu de conducerea Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. Acesta explicat că pe numele lui Cebanu a fost inițiată o anchetă de serviciu de către Direcția inspectare efectiv a IGP.

Contactată de ZdG, șefa serviciului de presă a IGP, Natalia Bucur-Bandas a declarat că ancheta de serviciu încă durează, dar nu cunoaște detalii, de aceea ne-a îndemnat să revenim mâine cu un apel.

Un banal furt al unei salatiere cu o valoare de aproximativ 400 de lei dintr-un magazin din centrul capitalei s-a transformat într-o adevărată telenovelă

La 18 februarie curent, într-un magazin din centrul capitalei s-a produs un furt. Imaginile video cu acest caz au apărut, inițial, pe pagina de pe o rețea de socializare a magazinului respectiv, iar ieri, 28 februarie, la mai multe posturi de televiziune. Din imagini putem oberva cum un bărbat acoperă o femeie cu spatele, iar aceasta ia rapid un vas și îl pune în geantă, în timp ce agentul de vânzări era distras cu alte lucruri.

ZdG a aflat că în acest caz ar fi implicat Vadim Ciobanu, șeful secției urmărire penală a Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. Anume Ciobanu ar fi bărbatul care-și protejează soția, în timp ce aceasta pune în geantă salatiera, despre care magazinul anunța ulterior că are o valoare de aproximativ 400 de lei. Bărbatul a fost recunoscut de mai multe persoane din anturajul său.

Contactat de reporterul ZdG, inițial, Ciobanu a negat că el ar fi persoana care apare în înregistrarea video. Ulterior însă, șeful de poliție a revenit cu un apel pentru a afla ce informații deținem. Întrebat de ce urmărește acest caz dacă susține că nu este implicat, Vadim Ciobanua spus că a fost întrebat de mai mulți prieteni dacă nu are vreo legătură cu furtul.

La scurt timp după ce au fost publicate imaginile video, reprezentanții magazinului, care anterior solicitau pe rețelel de socializare ajurtor pentru a afla identitatea persoanei,  și-au schimbat comportamentul. Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, administrația magazinului nu a depus o plângere la poliție.

Am trimis imaginile video pe emailul lui Vadim Ciobanu, cerând totuși un comentariu din partea sa.  La scurt timp după ce am trimis acest mesaj, am fost telefonați de către un bărbat care s-a prezentat ca fiind „Vladimir”, care ar fi rudă cu femeia care apare în imaginile video alături de Vadim Ciobanu, cerându-ne să nu postăm știrea pentru că astfel i-am provoca suferințe femeii.