Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Dosarul Filat cu ușile…

(VIDEO) Dosarul Filat cu ușile închise la Curtea de Apel: argumentele procurorilor și judecătorilor

Ședințele de judecată în dosarul ex-premierului Vlad Filat vor continua să aibă loc cu ușile închise. Decizia a fost luată astăzi de judecătorii Curții de Apel Chișinău, după ce apărarea a cerut examinarea dosarului în ședințe publice.

Sursa Video: www.ZdG.md

La rândul său, procurorul pe caz a cerut ca ședințele să se examineze cu ușile închise, a declarat avocatul Igor Popa. Acesta spune că drept argument, „procurorul a invocat motive absurde, precum că la faza urmăririi penale se află un dosar penal disjuns din cel trimis în instanță”, dar și că ar mai exista un alt dosar penal care se examinează în ședință închisă. Popa a refuzat însă să dea detalii despre acesta.

„Noi regretăm faptul că judecătorii au ratat șansa de a corecta acele erori grave pe care le-a admisinstanța de fond și vor insista în continuare ca ședințele să fie publice. Magistrații de la Curtea de Apel nu au motivat nicicum această încheiere. Mai mult decât atât, noi am cerut să ni se elibereze o copie a acestei încheieri și judecătorii ne-au refuzat din simplul motiv că nu aveau cum să motiveze această decizie, deoarece ea era pregătită de ieri.”, a declarat Igor Popa.

Următoarea ședință de judecată în dosarul Filat va avea loc la 11 octombrie.