Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Apărătorii lui Vlad Filat cer…

Apărătorii lui Vlad Filat cer amendarea Adrianei Bețișor

Ședința de astăzi în cazul lui Vlad Filat a fost amânată pe data de 19 octombrie, ora 14:00. Anunțul a fost făcut de către Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat.

Potrivit lui, ședința de astăzi a fost divizată în două părți. „În partea a doua a ședinței, procurorii nu s-au mai prezentat. Nu îmi este clară această absență nemotivată. Cred că Adriana Bețișor trebuie amendată pentru astfel de acțiuni. Nu poți lipsi de la o ședință fără a veni cu vreo explicație”, a replicat avocatul.

Totodată, el s-a arătat nemulțumit de faptul că „judecătorii încearcă să grăbească acest proces”. „Ei încearcă să organizeze aproape în fiecare zi câte o ședință. Ceea ce ne demonstrează încă o dată că în Curtea de Apel nu se face un proces echitabil”, a subliniat Popa.

Partea apărării a menționat că, la 25 octombrie, va fi audiat Ilan Șor.

Amin­tim că, la 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare, cu exe­cu­tare, într-un dosar de coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență. Instanța de jude­cată a decis, pe lângă con­dam­na­rea la 9 ani de închi­soare, și con­fis­ca­rea ave­rii lui.