Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   O româncă a ajuns în…

O româncă a ajuns în conducerea Agentiei Spațiale Japoneze

Aurora Simionescu, fosta studentă a universității Jacobs din Bremen, la vârsta de 33 de ani a căpătat funcția de Associate Professor la Agenția Spațială Japoneză JAXA, fiind prima non-japoneza ce a primit această funcție. Aurora susține că această provocare este de ași împinge limitele proprii cu fiecare zi ce trece, scrie stireazilei.com.

Ea este unul dintre cei 13 români incluși în topul celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Sud, potrivit b1.ro. Aurora a declarat pentru un site din Germania că zilnic încearcă să își lărgească orizonturile minții și să înțeleagă mai bine profunzimile Universului în care trăim.

 „Încerc să împing limitele cunoașterii mele, câte puțin în fiecare zi. Asta e provocarea mea”, susține, potrivit idw-online.de, cercetătoarea româncă, fostă studentă a universității Jacobs din Bremen”, scrie ZiarulRomanesc.de

Recent, Aurora a fost prima non-japoneză investită în funcția de Associate Professor la Agenția Spațială Japoneză JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency), la vârsta de doar 33 de ani.

„Fără încurajarea, susținerea și entuziasmul profesorilor mei aș fi ales, probabil, o altă carieră. A fost una dintre experiențele cele mai importante din viața mea”, recunoaște astăzi tânăra româncă. „Vreau să îi ajut și pe alții să își descopere pasiunea și să o urmeze, asta e marea mea motivație”, susține astrofizicianul.

În acest moment, aceasta își formează o echipă de doctoranzi și postdoctoranzi împreună cu care va construi un telescop care va înlocui satelitul Hitomi, dispărut în spațiu în urmă cu un an.