Principală  —  Ştiri   —   Gaburici (nu) a vorbit despre…

Gaburici (nu) a vorbit despre studiile sale

Chiril Gaburici a evitat din nou să vorbească despre studiile sale. De fapt, acesta a vorbit, însă a evitat răspunsul la mai multe întrebări. Alte mistere din CV-ul acestuia însă nici măcar nu au fost abordate.

Premierul a fost invitat la emisiunea În Profunzime de la Pro TV. Emisiunea nu a fost una în direct, așa cum sunt de obicei, ci înregistrată, „din cauza programului încărcat al premierului”.

Întrebat despre studiile sale, Gaburici a precizat că acest subiect nu ar fi unul important. “S-au facut foarte multe discutii la acest capitol, mai continua sa se faca. Discutia s-a ajuns ca se ocupa deja organele de drept. Deja toate documentele sunt la ei. Toate lucrurile se vad daca te uiti mai atent in CV. Eu nu am reactionat nicicum pentru ca nu mi s-a parut un lucru important. Avem multe alte intrebari de solutionat.”, a declarat acesta in cadrul emisiunii În PROfunzime.

La încercările Lorenei Bogza de a afla ce școală i-a eliberat diploma cu care a intrat la facultate, Chiril Gaburici a evitat un răspuns clar. Inițial, acesta a lăsat să se înțeleagă că ar fi intrat în baza diplomei obținute de la școala din s. Logănești. Ulterior, a înșirat toate instituțiile la care ar fi studiat, fără însă a spune în baza cărei diplome a ajuns la univeristate, în condițiile în care, la școala din localitatea de baștină i-a fost eliberată doar diplomă de 9 clase, insuficientă pentru a ajunge la universitate. “În baza actului sau diplomei care se elibera pe atunci. O să facem lumină, eu abia aștept să fie finalizat controlul. Eu am dat toată informația acolo. În baza diplomei de la acea școală. Deci, am învățat în școala Logănești, apoi la Colegiul de Microelectronică, după care m-am transferat la ASEM, dupa care m-am transferat la Universitatea Slavonă.”, a mai spus șeful Cabinetului de ministri, scrie inprofunzime.md.

Premierul Gaburici a menționat că organele de drept, care anchetează studiile sale, vor face lumină în dosarul studiilor sale.

Amintim că, subiectul studiilor premierului a fost dezvăluit de ZdG, care a scris că premierul a studiat la Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul (fapt omis de acesta în CV-ul său), că nu a susținut bacalaureatul la acea instituție, dar că mai apoi a ajuns, în baza unui act misterios, despre care nici astăzi nu se cunoaște nimic, la universitate. Totodată, acesta a studiat la Universitatea Slavonă, care la acel moment nu eraq licențiată.

Vineri, 17 aprilie, deputatul PL Valeriu Munteanu a propus colegilor din Parlament formarea unei comisii parlamentare care să ancheteze timp de 30 de zile studiile premierului, pentru a face lumină în acest caz.