Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   CSM a contramandat o decizie…

CSM a contramandat o decizie în cazul judecătorului Timofei

judecator-025Astăzi, Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit în şedinţă pentru a examina trei proceduri disciplinare, în privinţa judecătorilor Ion Timofei, de la Judecătoria Râşcani, Dionis Panov, de la Curtea de Apel Chişinău şi Evghenii Dvurecenschii, de la Judecătoria Taraclia.

Procedura disciplinară în caul judecătorului Ion Timofei a fost iniţiată după ce, în aprilie 2010, judecătroul intrase în vizorul CCCEC pentru decizii ilegale pronunţate în favoarea SRL Plugarul în litigii civile legate de recuperarea banilor investiţi în construcţia apartamentelor. CCCEC fusese sesizat de cetăţeana Corina Doroş care reclama pretinse acţiuni ilegale ale magistratului legate de emiterea unei decizii ilegale în cazul unui litigiu legat de recuperarea banilor investiţi pentru construcţia unui apartament.

Centrul a examinat informaţiile referitoare la acest caz, stabilind în acţiunile judecătorului Ion Timofei multiple încălcări, fapte care au fost raportate Procurorului General pentru a fi calificate sub aspect penal, preşedintelui-interimar al R. Moldova şi CSM, pentru luare de atitudine.
Astăzi, Colegiul Disciplinar al CSM a examinat dosarul judecătorului Ion Timofei şi a decis contramandarea unei decizii definitive, solicitând acte suplimentare care ar confirma sau ar infirma vinovăţia magistratului.
Ion Timofei se declara nevinovat.