Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Atenţie LUPU: Liderii PDM din…

Atenţie LUPU: Liderii PDM din teritoriu vor o alianţă democratică

Majoritatea liderilor Organizaţiilor Teritoriale ale Partidului Democrat din Moldova (PDM) nu privesc cu ochi buni alianţa dintre PDM – PCRM. Mulţi încă mai cred că această coaliţie nu va fi pusă în practică, iar Moldova va fi guvernată de forţe democratice

„Toţi am pornit cu sloganuri anti-comuniste în campania electorală, iar o asemenea alianţă ar însemna să-mi neg propriile convingeri”, spune Petru Langa, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a PDM. Langa admite că interesele statului ar trebui să predomine în negocieri, dar nu crede că alianţa dintre cele două formaţiuni este deja creată. „Sunt premature asemenea zvonuri. Trebuie să mai aşteptăm”, ne-a îndemnat Langa.

„Sunt lucruri neclare, dar eu cred că PDM,  ca întotdeauna, va convoca Consiliul Naţional, vor fi discuţii aprinse, deschise şi vom ajunge la un consens, înţelegere, că aşa a fost întotdeauna”, spune Iraida Bânzari, preşedinta Organizaţiei Teritoriale a PDM din Făleşti.

„Nu pot să mă expun la zvonuri, pentru că şi aşa societatea este bulversată şi tensionată şi nu trebuie ca noi să contribuim ca tensiunile să se înteţească. Fiecare trebuie să avem intenţia ca societatea să se liniştească, pentru a evidenţia căi de soluţionare a crizei politice”, a mai spus Iraida Bânzari.

„Nu cred să fie o asemenea alianţă, dar dacă am promis la lume că o aşa alianţă între PD şi PCRM nu se va produce, eu cred că o să ne ţinem de cuvânt”, ne-a spus Iurie Andriuţă, preşedintele Organizaţiei Teritoriale a PDM din Criuleni. „Nu plec din PDM, dar am încredere în d-nul Lupu şi cei care sunt alături de el. Vrem o alianţă democrată în R. Moldova şi o să fie ales şi preşedintele şi speakerul”, crede Andriuţă.

„Eu nu cred în alianţa PD – PCRM. După câte ştiu eu şi după cum îi cunosc pe liderii PDM, că eu sunt de la început în partid dacă va fi o decizie, o s-o treacă prin Consiliul Naţional”, spune Andriuţă.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Criuleni a PDM ne-a spus că nu doar cu alianţa cu PCRM nu ar fi de acord, dar şi cu multe alte lucruri, „Eu nu-s deacord cu mai multe lucruri. Nici cum a fost anul trecut nu e bine, că noi în teritoriu am simţit asta, cînd eram doar cu principii şi declaraţii, dar fără instrumente. Eu cred că va fi o alianţă democratică în Moldova, ceea ce aşteaptă lumea şi totul o să fie bine, a încheiat pe un ton optimist Andriuţă.

Mai mulţi preşedinţi de Organizaţii Teritoriale ale PDM ne-au rugat să revenim mai târziu pentru a discuta despre alinţa PDM -PCRM. Alţii, s-au declarat total nemulţumiţi, dar au ţinut să se abţină de la comentarii până nu va fi anunţată oficial o coaliţie PDM – PCRM.

V. M.