Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VOX/ Așteptările alegătorilor și recomandările…

VOX Așteptările alegătorilor și recomandările expertului Igor Boțan în prag de alegeri locale generale

Pe data de 5 noiembrie 2023 vor avea loc alegeri locale generale. În cadrul scrutinului electoral vor fi aleși pentru un mandat de patru ani, primarii din satele și orașele Republicii Moldova. Pentru a fi validat scrutinul, la alegeri trebuie să participe cel puțin ¼ din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție.

La o distanță de numai zece zile de alegerile locale, mulți dintre alegătorii din orașul Chișinău susțin că vor vota pentru schimbare, pentru un oraș european, pentru un oraș mai curat și cu o infrastructură dezvoltată. Ei speră că viitorul primar va rezolva problema ambuteiajelor, a parcărilor, a curților neamenajate.

Această emisiune este realizată în cadrul Proiectului „Sporirea capacităților de informare și educare a alegătorilor pentru exercitarea unui vot conștient la alegerile locale generale din 2023”, implementat de Asociația ADEPT, cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul emisiunii aparțin autorilor și nu reflectă neapărat opinia Asociației Promo-LEX și a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).”