Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Suntem determinați să mergem…

VIDEO „Suntem determinați să mergem cu pași concreți pe calea aducerii acestei regiuni în câmpul legal al R. Moldova”. Despre reintegrarea regiunii transnistrene, între războiul din Ucraina și integrarea europeană, cu vicepremierul Oleg Serebrian, la Podcast ZdCe

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă, despre reacțiile Tiraspolului la aplicarea taxelor vamale pentru întreprinderile din stânga Nistrului și despre măsurile pe care le întreprind autoritățile de la Chișinău, pentru ca situația să nu escaladeze.

De asemenea, Oleg Serebrian s-a referit la modul în care influențează războiul din Ucraina situația din regiunea transnistreană și cum vor influența procesele de integrare europeană eforturile de reîntregire a R. Moldova.

Doamna președinte a spus ceea ce s-a spus și la Bruxelles, adică este un punct de vedere împărtășit și de Chișinău și de Bruxelles și ne bucură foarte mult faptul că am găsit această înțelegere la partenerii noștri europeni, care n-au legat procesul de integrare europeană de procesul de reintegrare. (…)

Procesul de integrare europeană ne va ajuta și ne ajută deja în procesul de reintegrare. Și cu cât Republica Moldova și Ucraina vor fi mai ancorate în Europa cu atât mai greu va fi pentru această regiune să nu se conformeze acestor reguli”, a subliniat Oleg Serebrian, în cadrul Podcast ZdCe.