Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Cum asigură Judecătoria Ungheni…

Video Cum asigură Judecătoria Ungheni accesul persoanelor cu dizabilități

Judecătoria Ungheni este prima instanță din R. Moldova care are un sediu unificat. Cu alte cuvinte, clădirea a fost ridicată de la zero pentru a încorpora cele două sedii – sediul Ungheni și sediul Nisporeni. Edificiul a fost construit după cele mai noi standarde de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități.

După construcția sediului Judecătoriei Ungheni, Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități a făcut evaluarea clădirii din pers-pectiva accesibilității.

Singura recomandare pe care experții Centrului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități au făcut-o s-a referit la grupul sanitar, care nu permitea intrarea unei persoane în scaun rulant.

În afară de adaptarea la necesitățile persoanelor cu dizabilități locomotorii, sediul Judecătoriei Ungheni a fost accesibilizat și pentru slab-văzători. Pe lângă pavajul textil din incinta instanței, persoanele nevăzătoare au posibilitatea să consulte modele de cereri în limbajul Braille, iar cele slab văzătoare pot consulta modele de cereri de chemare în judecată în format mare.

Acest video a fost realizat grație suportului poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui articol este responsabilitatea Ziarului de Gardă și nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului Statelor Unite ale Americii.