(VIDEO) Constantin Țuțu, supărat pe ZdG: „Nu puteți să-mi încălcați drepturile. Nu vreau să vorbesc cu voi”

Deputatul democrat Constantin Țuțu, prezent la evenimentele legate de marcarea Zilei Europei ce au avut loc astăzi în centrul capitalei, a refuzat din nou să discute cu echipa ZdG, după ce făcuse același lucru și pe 9 mai, în timpul ceremoniei de la Memorialul „Eternitate”.

Deputatul s-a arătat nemulțumit de știrea publicată de ZdG pe 9 mai. „Data trecută ați făcut știre serioasă, da? Nu vreau să vorbesc cu voi. Când o să vreau să vorbesc cu voi, eu am să vă spun, bine? Nu puteți să-mi încălcați drepturile. Din ceea ce spun eu, voi oricum scoateți și spuneți… Ați făcut știri de care ați vrut voi”, a reproșat Țuțu reporterilor ZdG.

Pe 9 mai, Constantin Țuțu, membru al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică din Parlament, a evitat să vorbească despre semnificația zilei de 9 mai, deși a participat la marșul organizat de Partidul Democrat. Întrebat de ZdG, alesul poporului a declarat că va vorbi mai târziu.

Dreptul la informaţie este prevăzut de articolul 34 al Constituției Republici Moldova: „Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit” și că „Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sînt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal”. 

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *