Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky, despre numărul victimelor militare…

Zelensky, despre numărul victimelor militare suportate, până în prezent, de Ucraina și Rusia

Aproximativ 2.500 până la 3.000 de soldați ucraineni au murit în războiul din Ucraina, iar alți 10 mii de militari au fost răniți. Despre acest lucru a vorbit președintele ucrainean Volodimir Zelinsky într-un interviu pentru CNN.

Zelensky a spus că oficialii ucraineni estimează că aproximativ 2,5 mii până la 3 mii de soldați ucraineni au murit în acest război. Totodată, acesta a declarat că victimele militare ale armatei ruse ajung la circa 19 mii până la 20 de mii. Pe de altă parte, Rusia susține însă că numărul soldaților ruși decedați în război este de circa 1,3 mii de soldați.

Președintele ucrainean a mai precizat că aproximativ 10 mii de militari ucraineni au fost răniți și că este „greu de spus câți vor supraviețui”.

Totodată, Zelensky a evitat să ofere date cu referire la pierderile civile, despre care spune că sunt mai greu de cuantificat.

„Este foarte greu să vorbim despre civili, deoarece în sudul țării noastre, unde orașele și localitățile sunt blocate: Herson, Berdyansk, Mariupol mai la est și zona de la est unde se află Volnovakha, pur și simplu nu știm câți oameni au murit în acea zonă care este blocată”, a spus Zelensky.

Războiul din Ucraina a ajuns la a 52-a zi. Într-un nou mesaj al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, se spune că sarcina numărul 1 este de a grăbi instaurarea păcii. „Diplomații noștri trebuie să continue activitatea în toate direcțiile posibile, la nivel oficial și neoficial”, afirmă Zelensky.

Totodată acesta consideră că următorul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei trebuie să includă renunțarea la petrolul rusesc. „Lumea democratică trebuie să admită că banii dați Rusiei pentru resurse energetice sunt, de fapt, bani pentru distrugerea democrației. Când aceste decizii vor fi luate, vom vedea cum pacea se apropie”, a transmis Zelensky.

LIVETEXT/ A 52-a zi de război în Ucraina. Zelensky: „Următorul pachet de sancțiuni trebuie să includă renunțarea la petrolul rusesc”