Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelenskiy face apel către cetățenii…

Zelenskiy face apel către cetățenii ucraineni din regiunea Donețk: „Noi nu suntem Rusia, fiecare viață este importantă”

Sursa: Profimedia

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenskiy, a cerut din nou civililor să evacueze regiunea Donețk și a subliniat că guvernul ucrainean face tot ce îi stă în putință pentru a facilita evacuarea, informează Ukrinform.

Într-un nou mesaj video din partea lui Zelenskiy, acesta le cere locuitorilor din regiunea Donbas din Ucraina să plece. Totodată acesta dă asigurări că administrația ucraineană se va asigura că fiecare cetățean evacuat va fi în siguranță.

„Sunt sute de mii de oameni, zeci de mii de copii… Mulți oameni refuză să plece… Dar chiar trebuie făcut. Această decizie va trebui luată. Crede-mă. Și mai devreme, cu cât mai mulți oameni părăsesc regiunea Donețk, cu atât mai puțini oameni va putea ucide armata rusă”, declară președintele ucrainean de stat.

„Guvernul a luat decizia de a începe evacuarea obligatorie din Donețk [Oblast]. Totul a fost organizat: sprijin deplin, asistență completă – atât logistică, cât și financiară. Avem nevoie doar de acei oameni care nu au luat încă această decizie pentru a lua această decizie la ultimul”, reiterează Zelenskiy.

Guvernul ucrainean a anunțat că va introduce evacuarea obligatorie a rezidenților din zonele neocupate din regiunea Donețk înainte de începerea sezonului de încălzire.