Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vladimir Ciobanu, internat la Iași…

Vladimir Ciobanu, internat la Iași cu leucemie acută. Cunoscutul actor are nevoie de donatori de sânge

sputnik.md

Vladimir Ciobanu, actorul care a jucat rolul lui Mihai Eminescu adolescent în filmul „Luceafărul” regizat de Emil Loteanu, suferă de leucemie acută și are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare ca să îi doneze sânge. Bărbatul, actualmente, este internat la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie și va fi supus chimioterapiei.

Profesorul univeristar Bogdan Crețu a scris pe pagina sa de Facebook că Vladimir Ciobanu va face chimioterapie și are nevoie de transfuzie de sânge – masă eritrocitară și trombocite, săptămâna viitoare, începând cu luni, 13 iulie.

Șansele lui depind de transfuzii, de aceea las mai jos, pentru cine își poate permite din punct de vedere al sănătății să doneze sânge, mesajul cu informațiile necesare. Pentru mulți dintre noi nu reprezintă mare lucru câțiva mililitri de sânge; pentru unii însă, e vital. Să știți însă că nu e suficient un like, e nevoie de sânge. Acel lichid roșu care curge prin vene. Viață.

Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Se donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași, str. Nicolae Bălcescu 21 (în zona spitalului Sfântul Spiridon). Program de donare luni-vineri, între 7.00 – 13.00.

Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (eritrocite sau trombocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu. Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4) și să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctor dna Gabriela Dorohoi. Vă mulțumim pentru ajutor!, scrie Bogdan Crețu.