Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Vladimir Putin recunoaște că…

VIDEO Vladimir Putin recunoaște că trupele ruse trebuie retrase de pe Nistru, îi urează succes Maiei Sandu, despre care amintește că deține cetățenia română

Liderul de la Kremlin a organizat o nouă conferință maraton tradițională de sfârșit de an la care a răspunde la întrebările legate de politica internă și externă a Rusiei. Vladimir Putin a vorbit și despre Maia Sandu, greșind numele de familie, numindu-o Sandru și a recunoscut public despre faptul că trupele ruse trebuie retrase de pe Nistru, dar doar în anumite condiții.

În același timp, chiar dacă i-a urat succes în activitate președintei alese a Republicii Moldova, a ținut să amintească despre faptul că Maia Sandu deține și cetățenia română.

„Maiei Sandu (Sandru), îi doresc tot binele din lume, îi doresc succese în activitate, dar nimic nou nu s-a întâmplat, ca reprezentant al unei noi forțe politice nu a spus nimic nou. Ea e președinta Republicii Moldova, dar în același timp, cetățeană a României. Demult auzim îndemnuri din partea țărilor din Vest că trebuie să ne retragem trupele de pacificatori. Și noi suntem pentru, dar atunci când va fi contextul potrivit, imediat cum va fi stabilit un dialog normal dintre Chișinău și Tiraspol, când toți vor alege calea păcii și înțelegerii. Noi pentru asta suntem. Și am fost foarte aproape de asta cu președintele Voronin, dar în ultimul moment, reprezentanți ai vestului au pus presiune, el a refuzat, a respins înțelegerea și soluționarea conflictului transnistrean a fost amânată pe un termen nedeterminat. De ce, pentru ce? După asta am întrebat colegii din UE, pentru ce ați făcut asta? Ei, iată așa a ieșit. Dar mai devreme sau mai târziu, această problemă trebuie hotărâtă”, a declarat Vladimir Putin.