Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Sute de oameni depun…

VIDEO Sute de oameni depun flori în memoria opozantului rus Boris Nemțov, care a fost ucis acum șase ani

Foto: ovdinfo.org

Depuneri de flori au loc astăzi pe podul din centrul Moscovei, din apropierea Kremlinului, unde acum șase ani a fost împușcat mortal Boris Nemțov, unul dintre principalii opozanți ai actualei puteri a Federației Ruse.

La ceremonie au participat până acum sute de oameni, printre care și mai mulţi ambasadori ai statelor din Uniunea Europeană.

Din cauza restricțiilor impuse în condițiile pandemiei de COVID-19, pentru prima dată în ultimii șase ani, nu au loc marșuri în memoria lui Nemțov, care erau și acțiuni de protest în același timp.

Radio Svoboda (Radio Europa Lberă/Radio Libertatea) transmite că, acum aproape o săptămână, locul unde pe 27 februarie 2015 a fost comis asasinatul a fost îngrădit de polițiști, iar unii voluntari, care au grijă de așa-numitul „Memorial popular”, au fost reținuți zilele trecute, verificați și audiați. În același timp, angajații serviciilor municipale au evacuat florile și portretele lui Nemțov, care erau depuse pe acel pod.

Pe 24 februarie, Primăria Moscovei a promis să nu împiedice buna desfășurare a ceremoniilor de astăzi.

În iulie 2017, cinci oameni, care ar fi executat omorul, au primit între 11 și 20 de ani de închisoare. Organizatorii și comanditarii asasinatului politicianului Boris Nemțov nu sunt cunoscuți însă nici astăzi.