VIDEO/ Spitalul în care gândacii stau în pat cu copiii. Directorul spitalului: „De ce mamele nu mătură?”
Imagini incredibile vin de la Spitalul Clinic Municipal De Copii, Bălți, acolo unde mama unui pacient a suprins gândaci care mişună în patul copilului. Directorul Spitalulului Clinic Municipal Bălți declară că de vină ar fi tot mamele care aduc mâncare pentru copii, dar și pereții vechi ai clădirii.
În saloanele de la pediatrie sunt gândaci. O mamă a surprins gândaci chiar şi în patul copilului ei și a postat video pe pagina sa de Facebook.
Contactat de ZdG, Serghei Rotari, directorul Spitalului Clinic Municipal Bălți s-a plâns pe atitudinea mamelor și pe lipsa de cadre muncitoare.
„Gândacii vin la mâncarea adusă, nu vin să mănânce iarbă. Mamele permanent aduc genți cu mâncare copiilor, mai ales că acum au fost sărbători. Așa le place mamelor să caute peste tot. De ce nu mătură?”
Totodată, directorul a recunoscut că de mai mult timp se luptă cu gândacii.
„Am cumpărat o serie de produse, lucrătorii le folosesc. Dispar și peste două-trei luni, gândacii iar apar. Așa-i clădirea. E nevoie de reparație. Credeți că doar la noi e așa? Toate spitalele noastre sunt din anii sovietici”.
Directorul mai spune că ar vrea să facă lucrări de reparație, dar bugetul nu-i permite.
„Trebuie de făcut reparație capitală, dar asta nu s-a făcut de 30 de ani. Și nu doar la noi. Cheltuim o sumedenie de bani pe Covid. Pacienți sunt mulți, medici sunt puțini”, a mai declarat Serghei Rotari.
Ulterior a venit și reacția Ministerul Sănătății.
„Ministerul Sănătății s-a autosesizat și monitorizează situația”, a declarat Elena Mudrîi, șefa serviciului de presă pentru ZdG.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.