Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ministrul Pavel Voicu despre…

VIDEO Ministrul Pavel Voicu despre petrecerea fiului premierului Ion Chicu: „Nu a fost o nuntă, dar a fost o serată”

Ministrul de Interne spune că poliția investighează cazul presupusei nunți a fiului premierului Ion Chicu și concluziile forțelor de ordine este că la Vinăruia Poiana nu a fost o nuntă, dar o serată. Pavel Voicu spune că este un caz pe care nu-l consideră unul important, au mai fost ți alte nunți și cumătrii, este unul minuscul de care nu trebuie să se ocupe un ministru, iar poliția l-a investigat după ce a primit un apel la 112.

„Cazul s-a examinat, au fost chestionați și administratorul, și barmaneii, și persoane care nu sunt cointeresate să spună un alt fel de situație și s-a stabilit că nu a fost o nuntă, dar o serată organiozată de fiul premierului și ne-a convins prin probe că nunta a fost programată în altă parte, nu a fost vorba de o nuntă, dar o masă organizată în sânul celor mai apropiați oameni”, a declarat Pavel Voicu pentru TV8.

Ministrul spune că la petrecere au fost sub 50 de persoane și că totul a fost legal. Pavel Voicu mai spune că poliția a înregistrat și alte astfel de petreceri, inclusiv în rândul polițiștilor și a cerut ca aceștia să fie pedepsiți la maxim,.

„Se examinează nu doar cazul prim-ministrului, dar am avut și polițiști care au făcu nuntă și nu trebuie să ascundem, suntem transparenți la maxim, avem o anchetă deschisă pe 2 polițiști și am dispus sa fie sanctionați pe maximum”, spune Pavel Voicu.

La 28 august, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora, la Vinăria „Poiana” din satul Ulmu, raionul Ialoveni, în plină pandemie, este sărbătorită nunta unuia dintre fiii prim-ministrului R. Moldova, Ion Chicu, evenimentele de acest gen fiind interzise în acea perioadă.

Jurnaliștii au fost ținuți la o distanță de circa un kilometru de locul desfășurării evenimentului, iar o reacție oficială a apărut abia la 1 septembrie, în cadrul unei emisiuni televizate. Chicu susținea că a fost „o masă de sărbătoare”, la care au participat doar unchii și mătușile fiului său, însă unele surse afirmă că la eveniment au fost peste 100 de persoane.

Totodată, au fost publicate secvențe video cu dansul mirilor, iar fostul epidemiolog-șef, Nicolae Furtună, a subliniat că „nunta e cu mire și mireasă”. Între timp, la Procuratura Generală au fost înregistrate sesizări privind atragerea la răspundere a premierului.