Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Donald Trump obligat să-și…

VIDEO Donald Trump obligat să-și întrerupă o conferință de presă din cauza unor împușcături de lângă Casa Albă

Președintele american Donald Trump a fost escortat brusc de la o conferință de presă de la Casa Albă de către Serviciile Secrete la scurt timp după ce și-a început conferința, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro.

În timpul conferinței, la un moment dat, un agent al serviciilor speciale s-a apropiat de liderul de la Casa Albă și fără nicio explicație, cei doi, însoțiți de alți ofițeri au ieșit din sala de conferințe.

Ulterior însă, Trump a revenit și și-a continuat conferința „și a spus că a fost luat în Biroul Oval după un incident care a implicat un foc de armă în exteriorul gardului care înconjoară Casa Albă.


”Focul de armă a fost în afara Casei Albe. Pare că totul este sub control… Dar chiar a fost un foc de armă, iar cineva a fost dus la spital. Nu cunosc starea persoanei”, a spus Trump.

„Poliţia a împuşcat pe cineva”, a explicat Donald Trump, după ce a revenit în faţa jurnaliştilor. ”Şi suspectul este în drum spre spital”, a adăugat el. Întrebat dacă suspectul era înarmat, preşedintele a răspuns: ”Din câte am înţeles, da. Era în afara” zidului de la Casa Albă, a menţionat el. Donald Trump şi-a reluat apoi conferinţa de presă axată pe pandemie şi economia SUA.

Serviciile secrete au precizat ulterior, luni noaptea, că incidentul a fost declanșat în momentul în care un bărbat de 51 de ani a abordat un ofițer al serviciilor pe Street Northwest și Pennsylvania Avenue Northwes, în apropiere de Casa Albă, transmite Hotnews.ro.

„Suspectul a abordat un ofițer și i-a spus că este înarmat. Apoi, suspectul s-a întors și a început să alerge furios către ofițer, scoțând cu mișcări lente un obiect din haină”, se arată în declarația serviciilor secrete, citată de CNN.

„Apoi s-a aplecat în postura de tragere ca și cum ar fi fost pe punctul de a deschide focul. Ofițerul serviciilor secrete l-a împușcat pe suspect”. Acesta a fost rănit și dus la spital.

CNN citează două surse din forțele de ordine care susțin însă că persoana rănită nu era înarmată.

Casa Albă nu a fost niciun moment sub amenințare și nicio persoană care beneficiază de protecția serviciilor secrete nu a fost vreo secundă în pericol, au mai transmis serviciile.

Serviciile secrete au mai transmis că va fi efectuată o anchetă referitoare la modul în care a acționat ofițerul.