Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ 2 autocamioane au fost…

VIDEO 2 autocamioane au fost oprite în trafic având la bord peste 8 tone de explozibil și capsule detonatoare

Poliția anunță că a oprit pe traseul Bălți Chișinău, în preajma satelor Gornoe, Strășeni și Măgdăcești, Criuleni, 2 autocamioane în care se aflau 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8 757 kg de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produși în Romania și Ucraina utilizați la lucrări explozive la diverse obiecte industriale, cum ar fi carierele de piatră.

Marfa urma să fie depozitată într-un sat din raionul Strășeni, iar șoferii s-au încurcat în declarații atunci când au fost întrbați de marfa pe care o duceau.

Totodată, se arată în comunicatul poliției, „actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală.Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni”.

În același timp, „oamenii legii au stabilit că autocamioanele antrenate la transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”, iar conducătorii auto nu au fost instruiți cu privire la încărcătura specifică pe care o transportau”.

Cazul este documentat deocamdată și se acumulează probe pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pentru pornirea unei cauze penale.