Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Viceprim-ministra Cristina Gherasimov va întreprinde…

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles și la Berlin

Sursa: Cristina Gherasimov/Facebook

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 11-14 martie, iar pe 15 martie va continua cu o vizită la Berlin. Viceprim-ministra Gherasimov va pleca la Bruxelles împreună cu responsabili de analiza legislației europene de la Ministerele Muncii și Protecției Sociale, Afacerilor Interne, Finanțelor, Sănătății, Educației și Cercetării, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dezvoltării Economice și Digitalizării și cel al Mediului.

Din delegație vor mai face parte reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai altor instituții publice. Conform unui comunicat de presă emis de Guvern, pe durata acestor zile, vor participa la mai multe sesiuni explicative privind legislația UE, cu accent pe:

  • Capitolul 2: Libera circulație a lucrătorilor
  • Capitolul 3: Dreptul de stabilire și libertatea de a presta servicii
  • Capitolul 7: Dreptul proprietății intelectuale
  • Capitolul 8: Politica în domeniul concurenței
  • Capitolul 9: Serviciile financiare

Sesiunile sunt parte a procesului de evaluare a legislației europene, în cadrul cărora Comisia Europeană prezintă și explică fiecare capitol din legislația comunitară.

Ulterior, pe 15 martie, viceprim-ministra Gherasimov va întreprinde o vizită la Berlin, unde are programate mai multe întrevederi cu oficiali germani, printre care cu Anna Lührmann, ministra de stat pentru Europa și Climă. Pe durata aflării în capitala germană, viceprim-ministra va participa la conferința „Consolidarea Europei – gestionarea simultană a extinderii și a reformelor în UE”, organizată de grupul parlamentar al Verzilor din Bundestag.