Principală  —  IMPORTANTE   —   Vadim Ceban susține că sigla…

Vadim Ceban susține că sigla Moldovagaz și identitatea sa au fost utilizate de un grup de escroci pentru „a face bani pe seama cetățenilor”: va fi sesizată Procuratura Generală

Președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, susține că sigla companiei și identitatea sa au fost utilizate de escroci pentru a promova un așa-zis „program de micro investiții”. Funcționarul mai spune că acțiunile au fost documentate și urmează să trimită materialele Procuraturii Generale.

Potrivit președintelui Consiliului de administrație al Moldovagaz, persoanele care i-ar fi utilizat identitatea nu au fost încă identificate. Totodată, Vadim Ceban atenționează cetățenii să nu se lase înșelați și să nu ofere date personale în cadrul acestui „program”.

„Săptămâna trecută m-am confruntat cu un tip de încălcare a legii, și anume: furtul identității. De atunci, fraudatorii care nu au fost încă identificați, au decis să-mi folosească numele, fotografia, dar și funcția, pentru a face bani pe seama cetățenilor. Folosind numele companiei, logo-ul Moldovagaz, a Ministerului Economiei al R. Moldova, acești fraudatori îndeamnă cetățenii noștri să investească bani în proiecte fictive. De furtul de identitate cred că în timpul apropiat se va ocupa Procuratura Generală. În joc e pusă reputația mea și nu voi lăsa lucrurile așa cum sunt. Vreau să vă anunț oficial: nu există niciun fel de program de stat de micro investiție cu sprijinul Moldovagaz. Nu vă lăsați manipulați de fraudatori. Aveți încredere doar în informația ce vine din surse oficiale, de la întreprinderi și instituții de stat”, a afirmat Vadim Ceban.

Vineri, 15 iulie, Ceban a anunțat că a fost înregistrat un caz de utilizare abuzivă a logo-ului SA Moldovagaz de către persoane necunoscute.

„În calitate de conducător al companiei, vreau să vă informez că Moldovagaz, precum și Guvernul R.Moldova nu au lansat niciun „program de microinvestiții”. Fiți atenți și nu încredințați datele dumneavoastră personale, în special mijloacele financiare, unor escroci”, a scris atunci Vadim Ceban pe pagina sa de Telegram.