Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Unde a dispărut convoiul rusesc…

Unde a dispărut convoiul rusesc de 64 de km care se îndrepta spre Kiev?

„Ei sunt încă foarte departe până la luarea cu asalt a Kievului”, a declarat în cadrul unui interviu disponibil pe canalul de youtube feyginlive, Alexey Arestovych, consilierul președintelui Zelenski. Acesta se declară sigur că asaltul Kievului nu va avea loc, în special dacă urmărim disperarea cu care au loc operațiunile de ocupare a orașului Harkov, susține Arestovych.

Despre convoiul de tehnică militară rusă, desfășurat pe o distanță de 64 de kilometri, în apropierea Kievului, Arestovych spune că acesta, de fapt, nu mai există. Arestovych a explicat că o obișnuită brigadă militară, din care fac parte circa 3000 de ostași, se întinde pe o distanță de 50 de kilometri. „Deci, 64 de kilometri ar fi fost ocupați de o brigadă și de un batalion”, a spus consilierul lui Zelenski.

„E timpul să uităm de acea coloană și, de fapt, astăzi nu mai există astfel de coloane în Ucraina… În mare parte, acestea au fost dispersate și s-au ascuns prin păduri. La drept vorbind, noi le-am permis să se retragă încolo, ca să nu complicăm situația persoanelor din localitățile apropiate”, a explicat Alexey Arestovych, precizând că s-ar fi redus și numărul batalioanelor tactice rusești, dislocate în apropierea orașului Kiev, de la 40 la 15.

Amintim că un convoi de mai mulți kilometri de camioane și vehicule militare rusești, care s-a apropiat de o distanță de 20 de mile de Kiev, a fost monitorizat, prin satelit, inclusiv de serviciile de informații britanice.

„The New York Times”, citând o evaluare a informațiilor publicată de Ministerul Britanic al Apărării, scria că acel „convoi, care a fost vizibil în mai multe imagini prin satelit, a provocat alarmă în rândul experților în strategie militară, care l-au văzut ca pe un semn că forțele ruse se pregătesc pentru o nouă fază de război fără restricții. Dar, deocamdată, convoiul pare să se fi oprit pe loc”.

După staționarea convoiului, în presă nu au mai apărut informații referitoare la deplasarea acestuia.