Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un tânăr din R. Moldova,…

Un tânăr din R. Moldova, apreciat cu o diplomă pentru curaj de către autoritățile de la Moscova, după ce a salvat o femeie de la viol

Sursa: mmsut.sledcom.ru
Sursa: mmsut.sledcom.ru

Un tânăr originar din R. Moldova, apreciat cu o diplomă pentru curaj de către autoritățile de la Moscova, după ce a salvat o femeie de la viol. Un comunicat în acest sens a fost publicat vineri, 29 ianuarie, pe pagina Departamentului de Investigații Interregionale din Moscova pentru Comitetul de Investigații al Federației Ruse, unde este descrisă fapta eroică a tânărului.

Incidentul s-a produs acum o săptămână, în timp ce Cristian Gribincea, tânărul care studiază la un colegiu din orașul Elektrostal din suburbia Moscovei, aflându-se la gara Fryazevo, a auzit strigătul de ajutor al femei care auzea dintr-un rezervor de trenuri de marfă.

Cristian Gribincea, tânărul originar din Moldova, apreciat cu o diplomă pentru curaj de către autoritățile de la Moscova

Văzând în apropiere un grup de bărbați, Cristian s-a apropiat de ei, cerându-le ajutorul, aceștia, însă, au refuzat să se implice. Atunci, tânărul originar din Moldova, a mers singur în direcția de unde se auzeau strigăte și a văzut cum un bărbat lovea o femeie și încerca să o dezbrace.

După ce Cristian a strigat către agresor și s-a îndreptat spre acesta, bărbatul a fugit. Ulterior, tânărul a chemat ambulanța și poliția și a rămas alături de tânără până la sosirea oamenilor legii.

Reprezentanții departamentului de Investigații Interregionale din Moscova pentru Comitetul de Investigații i-au mulțumit lui Cristian pentru actul său altruist, menționând că, datorită curajului său, a reușit să împiedice comiterea unei infracțiuni grave.

Totodată, poliția a reușit să rețină agresorul, un rezident al regiunii Moscovei născut în 2001, și a inițiat un dosar penal pentru tentativă de viol pe numele acestuia.