Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Un site web permite oamenilor…

Un site web permite oamenilor din întreaga lume să expedieze rușilor mesaje despre războiul din Ucraina

Fiecare persoană care are acces la internet, poate ocoli aparatul de cenzură și propagandă al Kremlinului și să expedieze, prin intermediul unui nou site web, SMS-uri și email-uri despre războiul din Ucraina către persoane aleatorii din Rusia, informează hotnews.ro, cu referire la Washington Post.

Un grup de programatori polonezi au creat acest site, după ce au făcut rost de aproximativ 20 de milioane de numere de telefon și alte 140 de milioane de adrese de e-mail deținute de persoane fizice și juridice din Rusia.

Pagina web, cu denumirea 1920.in, generează aleatoriu numere și adrese din această bază de date, astfel oricine și oriunde în lume poate expedia mesaje oamenilor din Rusia. Există opțiunea de a trimite un mesaj standard, în limba rusă, care face apel la oameni să ocolească cenzura presei de către Kremlin.

Mesajele standard care pot fi expediate locuitorilor din Rusia:

„Dragi cetățeni ruși, mass-media voastră este supusă cenzurii. Kremlinul minte. Aflați adevărul despre Ucraina prin intermediul internetului liber și aplicația Telegram. E timpul să-l răsturnăm pe dictatorul Putin!”

„Kremlinul minte! Războiul lui Putin a adus dezastru poporului Rusiei! Nu sunt bani în bănci, nici combustibil, toate companiile străine au părăsit țara, iar Putin se ascunde în palatul său din Gelendzhik!”

„Mai mulți fii ai poporului rus au murit în Ucraina decât în ​​Afganistan! Războiul lui Putin va distruge Rusia! Fără combustibil, fără bani în bănci. Putin distruge Rusia! Kremlinul minte!”

Pe site-ul elaborat de programatorii polonezi este publicat un mesaj succint:

„Noi, cetățenii lumii, avem un mesaj pentru națiunea rusă. O națiune va plăti un preț uriaș din cauza deciziei rușinoase a dictatorului Putin de a ataca cu forțele armate o Ucraină independentă.
Acțiunea comună a tuturor statelor lumii libere, ca răspuns la agresiunea Rusiei, va duce la prăbușirea întregii țări. Cu toate acestea, aproape 150 de milioane de ruși nu cunosc adevărul despre cauzele sau cursul războiului din Ucraina.
Se hrănesc cu minciunile propagandei Kremlinului. În Rusia nu există o presă liberă, iar internetul este cenzurat.”