Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un pluton de militari ruși…

Un pluton de militari ruși s-a predat forțelor ucrainene

Mai mulți militari ruși s-au predat forțelor militare ucrainene, informează Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujniy.

„Ocupanții ruși, întâmpinând o opoziție totală din partea apărătorilor ucraineni, s-au predat. Un întreg pluton de recunoaștere al Brigăzii 74 de puști motorizate s-a predat lângă Cernigov”, notează Comandatului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Este citat sergentul rus, Konstantin Buinikev , care a spus că au desfășurat antrenamentul în localitatea Yelnya, iar ieri au aflat despre atacul asupra Ucrainei și s-au gândit că se vor întoarce acasă.

„Nimeni nu credea că vom ucide. Nu aveam de gând să ne luptăm, adunam informații”, a spus militarul rus, citat de pagina de Facebook a Comandatului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusia a atacat Ucraina în dimineața de joi, 24 februarie, fiind vizate mai multe orașe și obiective militare ucrainene. Explozii s-au produs Kiev, Odesa, Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk.

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.