Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un lot de peste 23…

Un lot de peste 23 de mii de kg de banane ce depășesc limita admisibilă de pesticide, identificat de ANSA. Recomandările specialiștilor

Foto: Shutterstock

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că a depistat un lot de banane cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos. Drept urmare, instituția a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Potrivit ANSA, este vorba de un lot de 23 180 kg. Importatorul este S.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”. Bananele au fost comercializate în magazinele Linella și Fidesco, care aparțin companiei S.R.L. MOLDRETAIL GROUP, în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

În acest context, ANSA îndeamnă persoanele care au achiziționat aceste produse să nu le consume și subliniază faptul că acestea sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate, în baza bonului fiscal.

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață. (…) Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, se menționează în comunicatul emis de ANSA.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon:

  • 0(22) 511-511;
  • Linia Verde: 0 800 800 33;
  • Viber: 067675544.