Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un lot de ajutor umanitar…

Un lot de ajutor umanitar a fost acordat Ucrainei de către Guvernul R. Moldova

Sursa: Guvernul R. Moldova

În baza unei decizii aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, Guvernul R. Moldova a transmis Ucrainei prima tranșă dintr-un lot de ajutor umanitar cu o valoare de 1,2 milioane de euro, se anunță într-un comunicat al Guvernului.

Prezente la evenimentul de astăzi, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco au oferit donațiile guvernatorului regiunii Vinnița, Serghei Borzov.

„Acest ajutor este un gest de susținere din partea poporului Republicii Moldova pentru poporul ucrainean. Din prima zi de război, toată societatea s-a mobilizat ca să ajute miile de oameni care s-au refugiat în țara noastră. Deși Republica Moldova are suficiente probleme, considerăm absolut necesar să îi ajutăm pe vecinii noștri ucraineni care traversează o perioadă extrem de dificilă”, a anunțat Natalia Gavrilița.

Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne a venit cu un discurs de încurajare a poporului ucrainean din partea angajaților ministerului, declarând că luptătorii pentru pace „pot să fie liniștiți pentru familiile lor, care se află în Moldova”.

„Din partea celor 16 mii de angajați ai afacerilor interne, salvatori, pompieri, polițiști, am transmis un mesaj de încurajare pentru colegii noștri din Ucraina. Cei care acum luptă pentru pace, pot să fie liniștiți pentru familiile lor, care se află în Moldova, pentru copiii lor, cei care abia fac primii pași și pentru cei care învață primele cuvinte. Pentru noi toți, cuvântul „Pace” are o valoare supremă. Din puținul pe care-l avem, vom ajuta cu tot ce ne stă în puteri”, a declarat Ana Revenco.

Lotul de ajutor umanitar include stocuri furnizate de următoarele instituții:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale: lenjerie de pat, seturi de igienă pentru femei și copii, dezinfectant, paturi, scutece și seturi de baie, dar și produse alimentare nealterabile, în valoare de circa 430 de mii de euro;

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: seturi de igienă pentru familie, saci de dormit, saltele, pături, perne, mănuși și măști chirurgicale și alte bunuri, în valoare de peste 230 de mii de euro;

Ministerul Sănătății: medicamente, consumabile și echipament medical, în sumă de peste 150 de mii de euro;

Agenția Rezerve Materiale: consumabile și echipament medical și stații și pompe electrice în valoare de peste 370 de mii de euro;

Agenți economici: produse alimentare și de primă necesitate în sumă de 15.700 euro.