Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un cetățean străin, ajuns pe…

Un cetățean străin, ajuns pe banca acuzaților, după ce ar fi pretins bani pentru eliberarea invitațiilor pentru străini privind perfectarea vizelor de intrare în R. Moldova

Imagine-simbol. Sursa foto: freepik.com

Un cetățean străin a ajuns pe banca acuzaților pentru comiterea a două episoade de trafic de influență. Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Cauza penală a fost pornită în august 2023, de către Centrul Național Anticorupție (CNA) în baza unui denunț.

Potrivit probelor, în perioada 2019 – 2023 inculpatul a pretins și primit de la un alt cetățean străin, care ulterior l-a și denunțat, mijloace bănești în sume de 400, 500 și 900 euro pentru a determina funcționarii din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație să elibereze invitațiile pentru străinii din Irak, Iran, Siria și Libia privind perfectarea vizelor de intrare în R. Moldova.

„Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiuni de trafic de influență, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani. La moment, în privința învinuitului, este aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv”, se arată în comunicatul emis de PA.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, a fost aplicat sechestru asupra mijlocului de transport deținut de învinuit, în valoare de 160 000 de lei.