Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Un bărbat din Briceni a…

Un bărbat din Briceni a fost reținut de Poliția de Frontieră în timp ce ducea 1500 de pachete de țigări: Le transporta cu barca în România

Un bărbat de 52 de ani din raionul Briceni a fost reținut în flagrant în zona de frontieră Viișoara-Mitoc în timp ce ducea 1500 de pachete de țigări de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, bărbatul a ascuns țigările în 3 colete pe care le ducea spre râul Prut. „După caz, au fost alertați colegii din România, care pe aceiași direcție, pe partea română, au depistat încă un lot de peste 11 mii de pachete de țigări”, se arată în comunciat.

În aceeași noapte, potrivit sursei, polițiștii de frontieră de pe ambele maluri ale Prutului au efectuat mai multe acțiuni și au mai depisatat 9 mii de pachete de țigări pe partea română, iar colegii moldoveni au găsit „camuflată în tufișuri, o barcă gonflabilă și utilaj tehnic de transportare peste râu”.

„În continuare, polițiștii de frontieră în comun cu reprezentanții autorității de frontieră din România cercetează cazurile sub toate aspectele legate, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate”, se mai arată în comunicat.

Polițiștii au postat și un video cu reținerea bărbatului, însă este filmat noaptea și este dificil de a vedea mai multe detalii despre operațiune.