Principală  —  Ştiri   —   Ultimele informații despre starea de…

Ultimele informații despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros, după ce s-a infectat cu COVID-19

Starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros este mai bună. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către premierul Ion Chicu după ședința de lucru a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Am fost informat de către ministra Sănătății, Viorioca Dumbrăveanu despre starea de sănătate a maestrului Botgros. Avem vești îmbucurătoare. Starea de sănătate este mai bună. Situația se îmbunătățește. Ne rugăm Domnului să fie tot bine iar maestrul să revină cât mai rapid posibil să ne bucure cu talentul și măiestria sa divină„, a declarat Chicu.

Maestrul Nicolae Botgros a fost internat de urgență marți 27 octombrie la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, fiind diagnosticat cu COVID-19.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.