Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ: Hüseyin Bayraktar, unul…

ULTIMA ORĂ: Hüseyin Bayraktar, unul din profesorii turci extrădați din Moldova a fost eliberat

Fostul profesor de limbă turcă de la Liceul Orizon, Huseyin Bayraktar unul din cei 7 profesori turci extrădați ilegal din Republica Moldova în 2018 a fost eliberat.

Anunțul a fost făcut de directorul Liceului Teoretic „ORIZONT”, filiala Durleşti, Hasan Biriș pe pagina sa de facebook. Biriș spune că speră ca în curând și ceilalți colegi ai săi extrădați ilegal în Turcia acum 2 ani.

În momentul reținerii, Hüseyin Bayraktar era profesor de limbă turcă și se afla în R. Moldova de aproximativ 3 ani. El a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoar.

Până să vină în Moldova, Bayraktar a locuit în Antalya, Turcia. A ajuns la Liceul Moldo-Turc după un anunț despre un post vacant și a venit la noul loc de muncă împreună cu soția și aici li s-au născut doi copii. Pentru că s-au născut pe teritoriul Moldovei, ambii copii au obținut cetățenia moldovenească. Bayraktar, la fel ca și colegul său Ayri de la Bălți, nu a solicitat azil politic în Moldova. El este cel mai tânăr din angajații liceului care au fost expulzați.

Newsmaker a scris anterior că reținerea sa a fost filmată. După Bayraktar au venit direct la liceu. Câțiva bărbați îmbrăcați în civil l-au scos din clădirea instituției și l-au dus cu o mașină obișnuită. Colegilor profesorului le-au spus că ei sunt de la poliție: „Noi avem mașină, vom discuta și el va reveni, nu vă faceți griji”. Bărbații au promis că îl vor duce la comisariatul de poliție din sectorul Buiucani, pentru „a-i adresa câteva întrebări”. După aceasta, nu l-a mai văzut nimeni.