Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Alexei Navalny a…

ULTIMA ORĂ Alexei Navalny a primit 30 de zile de arest

UPDATE 15:54: Alexei Navalny a primit un mandat de arest pentru 30 de zile. Anunțul a fost făcut de unul din avocații săi care a menționat că arestul va expira la 15 februarie.

UPDATE 14:15 Reprezentanta poliției ruse cere 30 de zile de arest pentru Alexei Navalny. Asta pentru că ar fi încălcat de mai multe ori termenul de probă după o condamnare anterioară și că a încălcat de mai multe ori avertismentele autorităților. Urmează ca în scurt timp, instanța să dea un verdict pe această cauză.

UPDATE 12:52: O nouă pauză în cadrul ședinței de judecată. Asta după ce judecătoarea a oferit 30 de minute avocaților pentru a consulta materialele dosarului și ale 20 de minute pentru ca aceștia să discute cu clientul lor. În total, pauza ar trebui să dureze minim 50 de minute.

UPDATE 12:27: Cererea lui Navalny de recuzare a judecătoarei Morozova a fost respinsă. Ședința de judecată a fost reluată.

UPDATE 12.25: Avocații politicianului rus au cerut recuzarea judecătoarei desemnate să examineze cererea FSIN. Aceasta s-a retras și până la o decizie, a fost anunțată o pauză.

UPDATE 12.02: Alexei Navalny a publicat primele imagini video din improvizata sala de judecată. Politicianul rus spune că nu înțelege ce se întâmplă. Afirmă că a fost adus din camera în care se afla după ce s-a văzut doar un minut cu avocații săi și i s-a spus că va avea loc ședința de judecată. Alexei Navalny spune că ceea ce se întâmplă este un act extraordinar cu toate încălcările posibile ale legii și că totul vine din cauza „unui bătrân care stă ascuns într-un bunker și și-a ieșit din minți”.

O ședință de judecată de urgență a fost organizată la 12.30, ora Moscovei într-o sală a unei secții de poliție din orașul Himki din regiunea capitalei ruse. Potrivit informațiilor oficiale, judecătorii urmează să examineze un demers al Instituției de probațiune și penitenciare a Rusiei (FSIN) care cere arestarea lui Alexei Navalny.

Avocata politicianului rus spune că a fost anunțată cu doar câteva minute înainte și că judecătorii intenționează să examineze demersul imediat. Deocamdată nu se cunoaște pe ce termen vor solicita autoritățile arestul politicianului rus, apărarea lui Navalny spune că este în așteptarea documentelor din partea FSIN.

Canalale de Telegram din Rusia publică și primele poze din sala de judecată improvizată. În același timp, avocații politicianului spun că până la această oră nu au reușit să se întâlnească cu clientul lor și nu cunosc unde se află acesta.