Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMĂ ORĂ/ A fost deschis…

ULTIMĂ ORĂ A fost deschis un dosar penal pe cazul jurnalistei Viorica Tătaru, reținută de către autoritățile separatiste de la Tiraspol. Detalii PCCOCS

Jurnalista Viorica Tătaru, lângă o groapă comună la Bucea

A fost pornit un dosar penal pe cazul răpirii jurnalistei Viorica Tătaru și cameramanului TV8 de către reprezentanții așa-ziselor structuri de ordine din stânga Nistrului, în timp ce aceștia se documentau cu referire la protestul organizat de autoritățile separatiste la Tiraspol, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță pornirea unei cauze penale, după ce o reporteriță și un cameraman au fost răpiți de reprezentanții așa-ziselor „structuri de ordine” din stânga Nistrului”, comunică PCCOCS.

Potrivit PCCOCS, un grup de necunoscuți în uniforma așa-numitor „structuri de ordine” ale autoproclamatelor autorități din stânga Nistrului s-au apropiat de jurnalistă și cameraman și, „acționând cu forța”, i-au răpit și transportat într-o direcție nedocumentată.

Pe 24 ianuarie, la Tiraspol, a avut loc încă un „protest” coordonat față de introducerea taxelor vamale impuse de autoritățile constituționale pentru agenții economici din regiunea transnistreană, după decenii în care au fost scutiți de ele.  La manifestație a fost observat liderul separatist Vadim Krasnoselski. 

În cadrul manifestației, jurnalista Viorica Tătaru a fost reținută alături de un cameraman TV8. Aceaștia documentau protestul organizat de autoritățile separatiste.