Trei coloane cu tehnică militară auto și blindată, surprinse pe traseul Tiraspol-Râbnița

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control semnalează că în dimineața zilei de 14 iunie, începând cu ora 08.30, pe traseul Tiraspol – Râbnița, direcția Grigoriopol – Dubăsari, au fost fixate trei coloane cu tehnică militară auto și blindată de diferite tipuri (TAB, DRDM), care se deplasau fiind însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

Potrivit delegației moldovenști în CUC, coloane cu tehnică miliatară sunt posibil ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse.

„Fiind solicitat răspunsul celorlalte componente asupra deplasării coloanelor militare, componenta transnistreană în CUC a specificat că toată tehnica militară a Tiraspolului se află în locurile de dislocare permanentă și nu circulă prin Zona de Securitate, iar reprezentanții Federației Ruse a informat că se va documenta pe cazul dat și va informa CUC la următoarea ședință”, se menționează într-un comunicat de presă.

La fața locului s-au deplasat grupul observatorilor militari din Republica Moldova, Federația Rusă, Ucraina și regiunea transnistreană, pentru a fixa încălcarea regimului Zonei de Securitate.

Foto: pinimg.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *