Principală  —  IMPORTANTE   —   Transportatorii anunță că se alătură…

Transportatorii anunță că se alătură protestului agricultorilor și „condamnă atitudinea cinică și batjocoritoare a guvernării față de cerințele protestatarilor”

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto se alătură protestului agricultorilor. Astfel, mai multe microbuze și autobuze se vor îndrepta în coloană spre Piața Marii Adunări Naționale unde au fost desfășurate zeci de tractoare. Potrivit șefului Asociației, microbuzele au organizat un marș de solidaritate, iar după ce vor fi făcute anumite formalități, vor parca mașinile în fața Parlamentului, alături de tractoare.

„Transportatorii își își exprimă solidaritatea cu acțiunile de protest inițiate și desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia, îndreptate împotriva unei politici bugetare antipopulare și antieconomice. APOTA împărtășește viziunea reprezentanților sectorului agricol privind necesitatea adoptării urgente a măsurilor bugetar-fiscale îndreptate pentru menținerea activităților din sectoarele economiei, precum și menținerea locurilor de muncă și condamnă atitudinea cinică și batjocoritoare a guvernării față de cerințele protestatarilor”, se arată într-un comunicat al Asociației.

Transportatorii speră că protestului i se va alătura și reprezentanții altor ramuri economice afectate de criza pandemică să iasă în piață.

„Îndemnăm pe această cale ca patronatele din alte ramuri, în special din ramurile economiei care au fost grav afectate de criza pandemică (Turism, Horeca ș.a.) să se alăture protestului inițiat de agricultori. Pentru a ne apăra businessul și a menține locurile de muncă a angajaților noștri ne-a rămas doar calea protestelor împotriva indiferenței și incompetenței funcționarilor publici cărora le achităm salarii”, spun transportatorii.